• vr. 6 decem­ber
    Jakobus schreef: Wie in ver­lei­d­ing komt, moet niet bew­eren: “Die ver­lei­d­ing komt van God.” Want God stelt nie­mand aan ver­lei­d­ing bloot, zoals hij zelf ook niet door iets slechts in ver­lei­d­ing kan wor­den gebracht. (Jak 1:1215)

BIJ DE DIEN­STEN - Op zondag 17 novem­ber ga ik weer voor in de mor­gen­di­enst. Het lijkt mij een gepast thema om in deze herf­stda­gen, als de bladeren gaan vallen, het eens te hebben over de herfst van een mensen­leven, als je ouder wordt en steeds meer moet loslaten. Wat overkomt je dan en hoe ga je daar mee om? Het Bij­bel­boek Prediker is onze gids in alle nuchter­heid en realiteit­szin. Prediker is ook een figuur die lijkt te hebben geschreven voor mensen in 2019 ter­wijl zijn woor­den al zo’n 2300 jaar oud zijn…..

Een week later op 24 novem­ber is het de laat­ste zondag van het ‘kerke­lijk jaar’ op deze ‘eeuwighei­d­szondag’ gedenken we onze doden. De mensen die ons het afgelopen jaar ont­vallen zijn. Een emo­tionele dienst maar ook een waarde­volle. Gelukkig is er een plek waar we de mensen ‘die we eigen­lijk nooit hebben kun­nen mis­sen’ recht doen en die plek is de kerk. Hun namen zullen wor­den genoemd, gedacht­eniskaarsen zullen wor­den aangesto­ken. Een zin­vol gebeuren! Het thema voor deze dienst is “Hemel?” Het leven na dit leven, hoe stellen we ons dat voor en maakt de Bij­bel ons daarin wijzer? Ter voor­berei­d­ing van deze dienst heb ik die vraag aan een aan­tal mensen voorgelegd….

Waar is God?

Soms voel je je