AVOND­MAALSCOL­LECTENOOD­HULP CYCLOON IDAI — Op 15 maart 2019 raasde cycloon Idai over Mozam­bique, Malawi en Zim­babwe. De wervel­storm ging gepaard met gol­ven van 6 meter hoogte en zorgde voor enorme over­stro­min­gen. Zeker 3 miljoen mensen zijn getrof­fen, meer dan 750 mensen zijn overleden en meer dan 500.000 mensen zijn dak­loos ger­aakt. Het zwaarst getrof­fe­nen zijn mensen in afgele­gen gebieden. Zij hebben drin­gend behoefte aan voed­sel, water, kled­ing, onder­dak en medici­j­nen. Kerk in Actie is nood­hulp ges­tart via het inter­na­tionale kerke­lijk netwerk.

Onze steun is zeer hard nodig! Het Col­lege van Diak­e­nen wil deze actie graag onder­s­te­unen en heeft besloten om de Avond­maalscol­lecte van 18 april te bestem­men voor nood­hulp aan slachtof­fers van cycloon Idai Zuidoost Afrika — Mozam­bique. Wij beve­len deze col­lecte dan ook van harte bij u aan! Evt. giften zijn nu al welkom op het reken­ingnum­mer van de Dia­conie: NL31 RABO 0370 2177 48 onder ver­meld­ing van Nood­hulp Cycloon Idai. Met hartelijke groet, Paul van het Ende Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken.