• vr. 21 juni
    Herin­ner u de dagen van weleer, toen u, door het licht besch­enen, in een moeizame worstel­ing met het lij­den hebt standge­houden. Toen u van uw bezit­tin­gen beroofd werd, hebt u dat in vreugde aan­vaard, in de weten­schap dat u iets beters bezit, een bli­jvend bezit voor uzelf. (Heb 10:3239)

KOOP JE STOEL: Eind april gaat de ren­o­vatie dan echt begin­nen. — Gelukkig is er een bud­get waaruit een flink deel bekostigd kan wor­den. Een bud­get dat door trouwe Kruiskerkle­den is nage­laten om te gebruiken. Toch mogen we het niet alleen hier­van verwachten. Ook wij, in deze tijd, moeten ons steen­tje er aan bij­dra­gen. Daarom is er de zondagse deur­col­lecte met bestem­ming ren­o­vatie­fonds en ook gemeen­tele­den thuis, die wellicht niet meer zo vaak een ere­di­enst mee kun­nen vieren, vra­gen we om mee te doen.

U heeft al kun­nen lezen over een ‘open dag’ op 5 okto­ber, waarin aller­lei activiteiten zullen plaatsvin­den en waar­van de opbrengst bestemd is voor ren­o­vatie. Een mooi ini­ti­atief, aange­dra­gen door de werk­groep, is om je eigen kerk­stoel te gaan ‘kopen’. Niet dat u dan een gere­serveerde stoel kri­jgt met een eigen naamkaartje er op, maar als u straks op zo’n stoel zit, hebt u vanzelf toch een ‘thuis-​gevoel’, omdat u hebt bijge­dra­gen aan de bekostig­ing van zo’n stoel. En mocht uw porte­mon­nee het niet toe­laten om het hele bedrag te schenken voor een stoel, u kunt het ook altijd in ter­mi­j­nen of gedeeltes geven. (En u weet: een gift aan de kerk is aftrek­baar voor uw belastin­gaangifte!) We roepen iedereen op naar draagkracht om een ‘eigen stoel’ te kopen en €100,- te storten op reken­ing NL07 RABO 0370 2012 05 onder ver­meld­ing van ‘gift eigen stoel’. (Meer stoe­len mag natu­urlijk ook) In de komende maan­den zal in de hal van de kerk d.m.v. een ‘verkoopther­mome­ter’ het aan­tal stoe­len dat ‘verkocht’ is, wor­den aangeven.